Wie zijn wij?

Hey, The Happening is een enthousiast 5-stemmig popkoor met 35 leden uit Culemborg en omstreken. Wij zingen popmuziek in de breedste zin van het woord. Nummers met pit, maar ook mooie ballads. Daarnaast deinzen we niet terug voor een goede musical, een themaoptreden, of we werken met een liveband.

Zingen staat bij ons op de eerste plaats en we proberen de lat elke keer iets hoger te leggen. Ook proberen wij d.m.v. choreografie de nummers te versterken.

Gezelligheid staat ook hoog in het vaandel. Wij zijn een hechte club die na afloop van de repetitie vaak onder het genot van een drankje nog even wat na kletsen.

Eens in de 3 jaar staan wij met een geheel eigen geproduceerde show in het theater. Alles van het verhaal tot het repertoire tot het decor verzinnen wij zelf. Uiteraard in samenspraak met onze dirigent en een speciaal voor het project aangetrokken regisseur. Op dit moment zitten we volop in de voorbereidingen voor onze 5e show, die gepland staat voor 2021.

BAS UYTERLINDE

The Happening staat onder muzikale leiding van Bas Uyterlinde. Bas heeft aan het Arnhems Conservatorium Schoolmuziek en Koordirectie gestudeerd. Daarnaast volgde hij de opleiding Dirigent Licht Vocaal in Tilburg en schoolde Bas zich in de EVT zangtechniek bij Anja Kwakkestein in Nijmegen.

Bas is werkzaam als docent muziek in het onderwijs en dirigeert naast The Happening ook Popkoor Multivox uit Nijmegen.

TEAMBUILDING

We proberen minstens een keer per jaar een gezellig weekend te plannen, waarin we natuurlijk flink repeteren (bijvoorbeeld voor een optreden) maar ook gezellig met elkaar een feestje kunnen bouwen en ideeën kunnen uitwisselen.